E-business - Hogyan lehetünk sikeresek az online kereskedelemben? - Kovács Bence Tamás (2018)
A digitális gazdaság ezen belül is az elektronikus kereskedelem egyre nagyobb szerepet tölt be a gazdasági rendszerben. Habár az online kiskereskedelemi forgalom csak egy része a teljes online kereskedelmi forgalomnak, mégis meghatározza a piac fő irányvonalait. A kereskedelmi szektorra mindig is a folyamatos fejlődés és változás volt a jellemző. Az egyszerű árucserétől eljutottunk, egy egész világot behálózó online kereskedel-mi rendszerig, ahol a másodperc törtrésze alatt több millió tranzakció és üzlet megy végbe. Ez egy több ezer éves procedúra volt, míg ideáig eljutottunk és, hogy a jövő mit tartogat számunkra ezen a területen még csak elképzelni sem tudjuk. Egy biztos, hogy a siker kul-csa a tudás, az hogy minden apró részletet, ok-okozati összefüggéseket és folyamatelemet ismerjünk. A dolgozat célja, hogy bemutassam, lépésről-lépésre hogyan lehetünk sikeresek az online kereskedelemben. A szekunder kutatás során be fogom mutatni a digitális gazdasági rendszer felépí-tését és működését, majd az elektronikus kereskedelem kialakulását és történetét. A dolgo-zat központi témája az online marketingkommunikáció eszközei, amelyek használatával közelebb kerülhetünk a potenciális vásárlóinkhoz. Továbbá igyekszem bemutatni az általá-nos és globális piaci trendeket, a hazai és külföldi online kereskedelemhez kapcsolódó ten-denciákat. A primer kutatás során a fogyasztók és végfelhasználók véleményét és szokásait kí-vánom megismerni az online kereskedelemmel kapcsolatosan, hiszen ezek mind befolyásol-ják a célorientált, hatásos online marketing stratégia kialakítását. Ezen kutatások végered-ményeként fogom megkapni az igazi receptet arra vonatkozóan, hogy az online piacon ho-gyan tudunk jobbak és sikeresebbek lenni a versenytársainknál.