A CREAWEB online rendeléskezelő eszköz értékesítést ösztönző hatása a CREATON SOUTH-EAST EUROPE KFT.-nél - Németh Henrietta Elvira (2018)
Az információ technológia (IT) rohamos és óriási mértékű fejlődése vitathatatlan. Az egyre újabb és újabb telekommunikációs eszközök, a folyamatosan megújuló digitális technológi-ák mindennapjaink részévé váltak. Senki sem vonhatja ki magát a hatásuk alól. Törvény-szerű, hogy mindez a hihetetlen méretű fejlődés a vállalkozások üzleti tevékenységét is át-alakítja, annak módszereit, eszközeit alapjaiban megváltoztatja. Jelen dolgozatomban arra keresem a választ, hogy az online előre törése milyen ha-tással van a CREATON South-East Europe Kft. értékesítésére, a cégnél kifejlesztett és működtetett online eszköz milyen mértékben segíti a felhasználókat, könnyíti meg munká-jukat. Ennek vizsgálatához irodalomkutatást végzek, az online hátterén kívül elemzem az építőanyagipar értékesítési stratégiáit, a rendeléskezelő eszközt elsődlegesen használó B2B szektort és kitérek a CRM (Customer Relationship Management) kulcsfontosságú szerepére is. A szakirodalmi elemzéshez szekunder forrásokat használok, illetve a CREATON South-East Europe Kft. CREAWEB nevű online rendeléskezelő eszközén keresztül ismertetem, hogyan valósult meg mindez az üzleti életben. Bemutatom a választott céget, a CREAWEB alapvető működését, érintőlegesen kitérek a rendszer valamennyi funkciójára. Kvalitatív kutatási módszerrel, szakmai interjúval kívánom erősíteni illetve cáfolni, hogy a rendszer valóban beváltotta a cég elképzeléseit és a CREAWEB-től elvárt értékesítést támogató hatás kimutatható. Primer kérdőíves kutatás keretében arra keresem a választ a rendszert elsődlegesen használó tetőfedő és kereskedő célcsoport körében, milyen intenzitással használják a CREAWEB-et, mennyire elégedettek vele, mely funkciók hasznosak és fontosak számukra. Az interjú és a kérdőív eredményét felhasználva, a szekunder adatokat kielemezve következtetések vonhatók le a felhasználók magatartására vonatkozólag, szélesebb aspektusból szemlélve a cég értékesítési rendszerét. A dolgozat utolsó részében a rendszer és a felhasználók reakcióinak részletesebb megismerése révén javaslatokat teszek további fejlesztési lehetőségekre és a CREAWEB esetleges átalakítására, kibővítésére. A folyamatok optimalizálása érdekében a rendszer adatbáziskezelő funkcióját, a vevők elégedettségének fokozása érdekében egy új applikáció bevezetését, a felület megjelenésének átalakítását és a megrendelési funkció számlázással történő összekapcsolását fejleszteném. Dolgozatom célja, hogy a választott bázisvállalat online rendeléskezelő eszközét bemutatva olyan kutatást végezzek, amely segítségével rá-világíthatok a rendszer értékesítést ösztönző hatására, miközben feltárom a bemutatott rendszer hiányosságait és a gyakorlatban is megvalósítható javaslatot teszek azok megszüntetésére.