Faállomány-szerkezeti vizsgálatok a Zalaerdő Zrt. Budafai arborétumában - Horváth Vencel (2015)
Diplomamunkám elkészítése során a Budafai Arborétum parcelláinak faállomány szerkezeti vizsgálatait végeztem el. A vizsgálatok egy helyszíni részletes parcella szintű felmérés alapulnak, amely során megmértem minden törzsek és a magasságok 10%-t. A terepi felmérést és adatfeldolgozást követően kiszámítottam a vizsgálatokhoz szükséges faállomány szerkezeti jellemzőket. Ilyen jellemzők az átlagmagasság, átlagos átmérő, növőtér, parcellánkénti és hektáronkénti fatérfogat. Számítások után összehasonlítottam az azonos állományokat. Minden egyes parcellára egyedi kezelési javaslatot adtam. Kezelési javaslatokat adtam a nem felmért parcellákra, parkokra. Az üres parcellákba javasoltam telepítendő állományokat.