Átmeneti üzemmódú kísérleti terület felmérése és elemzése a Pécsváradi Erdészet Kiskúti erdőtömbjében - Kovács Márk (2018)
Az elmúlt években a klímaváltozás, illetve a globális felmelegedés híre meghatározó volt a mindennapokban. A természetközeli erdőgazdálkodás és a folyamatos erdőborítás kérdésköre kulcsfontosságú szerepet kapott erdeink jövőjében. A témát aktualitása miatt választottam. Méréseimet egy 8,78 hektáros mintaterületen végeztem, amelynek során a mintakörökben található fák mellmagassági kerületének növekedését vizsgáltam. A 2017-és év nagyon aszályos volt, ezért azt feltételeztem, hogy – bár a növedék alakulása természetesen több tényezőtől is függ – a monitoring terület növedéke kisebb lesz az előző évinél. A kiértékelt adatok, eredmények egyértelműen alátámasztották a feltételezésemet.