Erdőtelepítések ökonómiai vizsgálata a Hegyközben - Frankó Patrícia (2018)
Munkám során a telepített erdőt hasonlítottam össze a szántófölddel, majd összevetettem egy iparifa ültetvénnyel (I-214). Vizsgálataim során nem vettem figyelembe a SAPS és Natura 2000 támogatásokat, csak az erdő és szántóföld hozamait vizsgáltam. A kapott eredményekből kiolvasható, hogy adott termőhelyen mindenképp erdővel érdemes foglalkozni. Az ökonómiai eredmények mellett a klímaváltozás szempontjából is előnyösebb erdőt telepíteni.