Projekt tervezési és kivitelezési tevékenység egy magyarországi közlekedési vállalat működésében - Németh Erzsébet Eszter (2018)
A Záródolgozatom témája a Győr-Sopron-Ebenfurt Vasúti Zártkörűen Működő Részvénytársaságon belül a Projektiroda által megpályázott Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében meghírdetett pályázat - melynek megnevezése „GYSEV üzemirányító központok kialakítása”- elemzése volt. A Dolgozat betekintést enged a Központi forgalomirányítás két pályázati cikluson átívelő fejlesztésébe, illetve a megvalósítás projekt folyamataiba. A témafeldolgozás szemléletmódját a projekt szakaszolt jellege alapvetően meghatározta. A szakaszolt projekt teljesítés mind a kivitelezők és mind a vállalat alkalmazottai részéről többlet erőfeszítést igényelt. A folyamatos koordináció és a részfeladatok egyeztetése és a teljesítések ellenőrzése tekinthetők a sikeres projekt zárás elemeinek. A komplexebb projektstruktúra felértékelte a részfeladat menedzselések és azok koordinálásának kompetenciáit. Az elemzésem alternatív megközelítése a projekt ciklusaira, ill. azok sajátosságaira fokuszált. A fázisok sorrendjének optimalizálása, ill. betartása, valamint az ütemezések többé-kevésbé tervek szerinti tartása biztosította a projektnek határídőre történő befejezését. Dolgozatom végén javaslatokat tettem a vállalat fejlődése, illeve annak érdekében, hogy jobb magasabb színvonalú szolgáltatást tudjon nyújtani, a régióban élők számára.