Innovatív projektek hatásainak értékelése az Impulsus Tanácsadó Iroda Kft. példáján - Sölét-Ormos Réka Judit (2018)
Dolgozatommal szeretnék rávilágítani a természettudományos tantárgyak oktatásával kapcsolatos problémákra. Szakemberek véleménye alapján egyértelműen állítható, hogy a jelenlegi természettudományi tantárgyak oktatásánál alkalmazott módszerek egyre kevésbé alkalmasak a jelenlegi diákok ismereteinek megfelelő szintű elsajátításához. Egy korszerűen felszerelt laboratórium, és az ott végzett gyakorlatok nagyban hozzá-járulhatnak a természettudományi területeken tapasztalt hiányosságok felszámolásában. Dolgozatom témájaként a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégiumban a TÁMOP-3.1.3-11/2 pályázat keretében megvalósult laboratórium példáján szeretném ezt a pozitív hatást bemutatni. Azért áll közel a szívemhez a téma, mert én is ebben az iskolában érettségiztem, és bár végül nem ilyen pályát választottam, személyesen is láthattam a laboratórium működését, magam is kipróbálhattam több érdekes, emlékezetes kísérletet. A mostani diákok körében kitöltött kérdőívemmel igyekszem továbbá bebizonyítani, hogy a projektet a diákok szerint is érdemes volt megvalósítani.