Lakossági és vállalati pénzforgalmi szolgáltatások - Csizmadia Klaudia (2018)
Manapság alig találnánk az utcán olyan embert, aki nem rendelkezik bankszámlával vagy nem járt még egy bankban sem. A bankkártyák használata egyre elterjedtebb, szinte már ki sem lépünk a házból a kis kártyák nélkül. A technológia fejlődésével azonban már nem lesz problémánk akkor sem, ha véletlenül otthon felejtjük, hiszen már tudunk mobiltelefonnal is fizetni a megfelelő applikáció segítségével. Jelen dolgozatban a lakossági és vállalati pénzforgalmi szolgáltatások témakörének ismertetését tűztem ki célul. Azért ezt a témakört választottam, mert rengeteg választási lehetőség áll rendelkezésükre azon ügyfelek számára, akik valamilyen formában lekötnék pénzüket, vagy valamilyen cél megvalósítása érdekében pénzhez szeretnének jutni, illetve biztonságban szeretnék tudni vagyonukat. Dolgozatom olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: ha valakinek sürgősen nagyobb összegű készpénzre van szüksége, milyen alternatívákból választhat? Milyen fo-lyamatokat, igényléseket, tranzakciókat képes valaki otthonról, kényelmesen elvégezni anélkül, hogy meg kellene látogatnia a bankfiókot és kivárni a sorát? Milyen típusú bank-kártyákból és számlacsomagokból válogathat a leendő számlatulajdonos? Milyen plusz szolgáltatásokban részesül az az egyén, aki az OTP Bank csoportjához szeretne tartozni? A mikro-, kis- és középvállalkozások számára milyen számlacsomagok állnak rendelkezé-sükre, amiből eldönthetik, melyik számukra a legjobb? A kutatás eredményeképpen elmondható, és már a kérdéseket olvasván is megmu-tatkozik, hogy mennyire széleskörű termékskálával rendelkezik az OTP Bank. Kutatásom szekunder módszerrel igazolja az ismertetett információkat, melyek nagyobb mértékben 2017-es adatokra épülnek, illetve előfordulnak 2016-os adatok is. A folyamatos fejlesztések révén az ügyfelek helyzetét javítják és spórolnak időt számukra, hiszen interneten és telefonon is elvégezhetőek egyes szolgáltatások. Továbbá folyamatosan bővül azon folyamatok listája, amelyeknek szerződéskötése már nem papír alapon történik. Vajon mit tartogat az ügyfelek és a bankszektor számára a jövő?