A Hotel Caramell Premium Resort****Superior rendezvényszervező tevékenysége - Árki Júlia (2018)
A szakdolgozat célja egy szálloda komplett rendezvényszervező tevékenységének bemutatása, illetve egy versenytárssal való összehasonlítása. A szakdolgozat elkészítéséhez megismertem a rendezvényekhez kapcsolódó szervező folyamatokat a Hotel több területén, és az összehangolt, precíz munka jelentőségét. Felkutattam melyek azok a tényezők, amelyek egy rendezvényhelyszín kiválasztásában fontos szerepet játszanak a megrendelők számára. A dolgozatban bemutatásra kerül a címben szereplő szálloda, amellyel főként foglalkoztam, és az általa nyújtott szolgáltatások, amelyek a hely verseny előnyét jelentik. A munka fontos eleme a hipotézis bizonyítása, miszerint a szállodai rendezvények terén meghatározóak a kiegészítő szolgáltatások. A rendszer egészének megértéséhez interjúkat készítettem az érintett emberekkel, valamint a témához kapcsolódó kiadványokat szakirodalmakat használtam munkám elkészítéséhez. A dolgozatban bemutatásra kerülnek a rendezvényszervezéshez illetve kifejezetten az üzleti konferenciákhoz kapcsolódó alapfogalmak. Munkám része a szállodai üzleti rendezvények növekedésének alátámasztása a szálloda adatai, a szakmai oldalak információi illetve a Caramell Hotel event menedzsereivel folytatott mélyinterjúk alapján. A leírt tartalom hitelessége érdekében sok információt gyűjtöttem a szálloda dolgozóitól, hiszen ők azok a személyek, akik tapasztalattal rendelkeznek az adott szálloda terén. Szintén a munkám részét képezi egy versenytárs szálloda a Greenfield Hotel Golf & Spa bemutatása, amellyel még jobban kihangsúlyozom a szállodák adta lehetőségek jelentőségét. Az összehasonlítást SWOT analízisen keresztül, és öszszegzéssel reprezentáltam. A dolgozat kitér még egy komplett rendezvény bemutatására, annak összes előkészületére valamint a folyamatban érintett szállodai részlegek jelentőségére. Kutatásaim és tapasztalataim segítettek arra a véleményre jutni, hogy a Caramell Hotel és a Greenfield Hotel is egy sikeresen működő szálloda a különböző üzleti és MICE rendezvények értelmében. Rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amelyek a piaci versenyben való fennmaradását biztosítják, mégis vannak olyan fontos tulajdonságaik, amelyek megkülönböztetik őket egymástól. Fenti okokat figyelembe véve, hipotézisemet elfogadhatom. Ha egy adott szálloda rendelkezik a megfelelő rendezvény kapacitással, és kiemelkedő szolgáltatásokat tud nyújtani, működésének sikerességét jelenti.