Komposztkazánok alkalmazási lehetősége hazánkban - Galanics Endre (2015)
A komposztkazán használhatósági lehetőségeit mutatom be, amely egy olyan még kiforratlannak mondható technológia, mely különösebb légszennyező anyagok kibocsátása nélkül képes biológiailag lebomló szerves hulladékból érett komposztot előállítani, úgy hogy közben használati meleg vizet állít elő és ez a meleg víz alkalmas házak alapfűtésére is. Megismerjük a komposztkazán létrejöttének körülményeivel és, hogy kinek köszönheti a technológia terjedését ma Magyarországon. Részt vettem két komposztkazán építésen, amelyeken tapasztalatokat és gyakorlati tudást szereztem, a technológiával, kapcsolatban, ezek építési körülményei is bemutatásra kerülnek. Ezek alapján meghatároztam mi mindenre lehet alkalmas a technológia, és milyen kutatási és fejlesztési feladatok vannak vele kapcsolatban.