A panaszkezelés folyamatainak gyakorlati alkalmazása a szállodai munkafolyamatok során - Gulyás Petra (2018)
„Már a panasz, a panaszkodás is kölcsönözhet némi bájt az életnek, így könnyebben elviselhető: minden panaszban van egy szemernyi bosszú, az ember silány közérzetét, bizonyos körülmények közt akár silányságát, mint igazságtalanságot, mint meg nem engedett előjogot szemére vetheti azoknak, akik mások, mint ő.” (Friedrich Nietzsche) A téma relevanciáját abban látom, hogy a szálláshely szolgáltatók rendkívül kevés jelentőséget tulajdonítanak az irányukba érkező panaszoknak, visszajelzéseknek. A panaszkezelés jelensége s feldolgozása napjainkban igen csak háttérbe szorult, úgynevezett „mostohagyermekként” van jelen a szálláshelyszolgáltatást végző vállalkozások életében. A téma kapcsán célom, a panaszok és vendégértékelések jelentőségének megvilágítása mellett, saját tudásom bővítése, illetve esetleges ötletek megfogalmazása, melyek mind a Pannonia Hotel, mind saját magam számára hasznosak és tanulságosak lehetnek.