A szállodai szférában történő panaszkezelés ismertetése és bemutatása. - Harangozó Zsófia (2018)
Záródolgozatomban a szállodaiparban használatos panaszkezelési, valamint vendégvéle-mény mérési módszereket vizsgáltam, céljaim között szerepelt a Park Inn by Radisson szál-lodalánc és azon belül a Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa hotel bemutatása, va-lamint ennek a hotelnek a panaszkezelési módszerei és a Review Pro nevezetű program is-mertetése, amelyet ott használnak. A szállodában töltött időm alatt sikerült betekintést nyernem a legtöbb részlegre, an-nak munkafolyamataira és az adott részlegeken kapott panaszokra, ezeket alaposan ki is fejtettem részlegek szerint példákkal alátámasztva. A szállodaipar egyre nagyobb jelentősége és a kialakult éles versenyhelyzet miatt vá-lasztottam főként ezt a témát, hiszen ebben az iparágban különösen fontos, hogy a vendé-gek milyen véleménnyel vannak az adott szállodáról, mik a tapasztalataik és mi jelenti számukra a legtöbb problémát, mire és hogyan panaszkodnak a legtöbben, és mindezt a Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa példáján keresztül mutatom be. Kutatásomat a szállodában a panaszkezeléssel foglalkozó illetékes munkatárs, a Brand, Quality & Guest Reputation Manager segítségével végeztem, valamint a többi rész-legen is tájékozódtam ebben a témában. Végeredményben arra jutottam, hogy sokkal több a pozitív, mint a negatív vélemény a hotelben, azonban mint szinte mindenhol, megvannak azok a problémaforrások, ténye-zők, melyek kifogásolhatók a vendég számára. A szálloda éppen ezért folyamatos felújítá-sokat, javításokat végez, évről-évre javuló tendenciát mutat a panaszok terén, hiszen arra törekednek, hogy ha a vendégek ide érkeznek, a lehető legjobban, problémák nélkül teljen a pihenésük és egy szép, nyugodt környezetben tudják eltölteni a kikapcsolódásra szánt pár napot.