A települési szilárd hulladéklerakás vizsgálata Sopron térségében - Vódli Dávid (2015)
A szakdolgozat témája Sopron és térségében történt változások a hulladékgazdálkodás területén. A szakdolgozat első lépésben a törvények, jogszabályok, rendeletek változásával foglalkozik. Ezután kitekintést teszek a korábbi években működő hulladékgazdálkodási rendszerre. A új jogszabályi háttér és a korábbi években folytatott hulladékgazdálkodás tükrében vizsgálom a kiépítésre került új hulladékgazdálkodási rendszert. A szakdolgozat fő témája a Cséren kiépített új hulladéklerakó részletes vizsgálata. Ezután a hulladéklerakó elemzése során gyűjtött tapasztalatok, megfigyelések leírása következett. A szakdolgozat végén a rendszerben felmerülő problémákra keresem a választ.