AIDS 2.0. – avagy a HIV-fertőzés magyarországi online reprezentációjának vizsgálata – a www.aids.hu weboldal stratégiai tervezete - Talum Fruzsina Boglárka (2018)
Bár Magyarország a világ azon országai közé tartozik, ahol ma is viszonylag kedvező a HIV/AIDS járványügyi helyzet, mégis elmondható, hogy növekszik a HIV-fertőzöttek száma, miközben a lakosság betegséggel kapcsolatos tudása kevéssé bővül, a betegségdiskurzusok csupán esetiek. A betegség negatív társadalmi megítélése miatt az AIDS máig az elfojtás betegsége maradt, a nyugati kultúrában nem csak egy átlagos betegségnek tekintik a sok közül, hanem „maga a halál”. A Nemzeti HIV/AIDS Stratégia kiemelt szereppel bír a kór visszaszorítása szempontjából, ugyanakkor stratégiai hiányosságként azonosítható, hogy ehhez jelenleg nem kapcsolódik saját weboldal, amely komplex módon szolgálná a prevenció, valamint az ismeretterjesztés funkcióját és szembe szállna a betegséget övező stigmákkal és tabukkal. A diplomamunka a hazai sajátosságok feltárása mellett egy olyan weboldal elkészítésére tesz ajánlást, melynek célkitűzése, hogy a lakosság egészségtudatossággal kapcsolatos kognitív tényezőit hatékonyan befolyásolja, a betegségre vonatkozó tudást bővítse valamint a HIV-fertőzés körül kialakult taburendszereket oldja.