Sampo típusú többműveletes fakitermelő gép vizsgálata a Zalaerdő Zrt.-nél - Kálmán Miklós (2015)
A Sampo többműveletes fakitermelő gépcsalád és a részletesen vizsgált géptípus bemutatása. Az adott gép megvásárlásának indokai és körülményei. Kutatás a szakirodalomban, korábbi tapasztalatok elemzése. Mérések a vizsgált harveszterre vonatkozóan. A mérések alapján munkaidő-tanulmány, költségelemzés készítése. Gazdasági és kíméletességi szempontokat is figyelembe véve a gépkihasználtsági tapasztalatok bemutatása. Mérések eredményeinek értékelése. Javaslatok harveszterek jövőbeni alkalmazására a Zalaerdő Zrt-nél.