Az EGERERDŐ Zrt. Tűzifa Udvarának vizsgálata - Varga István (2015)
Az EGEREDŐ Zrt. Eger-Felnémeti telephelyén létrehozta az észak-magyarországi régió első komplex dendromassza feldolgozó és értékesítő bázisát. A diplomamunkával számos célom volt. Szerettem volna egy összefoglaló művet írni a megvalósult fejlesztésekről. A Tűzifa Udvar logisztikai rendszerének bemutatása, jellemzése volt a következő célkitűzés. Az ott folyó munkaműveletek ismeretében megvizsgáltam, hogy a jövőben milyen fejlesztési lehetőségek rejlenek a Tűzifa Udvarban. Az infrastrukturális háttér bemutatásában részletesen taglaltam a gépesítési és a műszaki létesítmények fejlesztéseit. A logisztikai rendszer jellemzésének elkészítésével a faanyag teljes útja nyomon követhető a vágásterülettől a Tűzifa Udvaron keresztül a felhasználóig. A munkafolyamatok ismeretében az erdészeti marketinggel kapcsolatos tevékenységek terén fogalmazódtak meg fejlesztési javaslatok.