Munkaerőhiány enyhítése egy nemzetközi árufuvarozással foglalkozó multinacionális vállalatnál - Oláh László (2018)
Szakdolgozatomban a napjainkban mind nagyobb problémát okozó munkaerőhiánnyal foglalkozom, teszem ezt egy nemzetközi árufuvarozással foglalkozó multinacionális válla-lat szemszögéből, kiemelten a nemzetközi forgalomban foglalkoztatott gépjárművezetők-kel. A témához kapcsolódó elméleti anyag mellett elemzem a problémához vezető oko-kat, kialakulásának folyamatát és következményeit. Bemutatom a cégcsoportot, majd ennek részeként a magyarországi leányvállalatot. Ismertetem felépítését, tevékenységeit ill. az alkalmazott humánerőforrás rendszert. A vizsgálati részben primer módszerrel, személyes kutatásként a mélyinterjú adta lehetőségeket kihasználva a menedzsment tagjaival egyeztettem. A tőlük összegyűjtött adatokat elemeztem és összesítettem. A következtetések levonása után, az azokból nyert információk alapján saját javasla-taimat rögzítettem, a lehetőségek és az ahhoz szükséges teljesítendő feltételek kifejtésével. Dolgozatomat összefoglalással zárom.