Faállomány-szerkezeti vizsgálatok a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészetnél - Vértes Ádám (2018)
A folyamatos erdőborítást biztosító és az örökerdő gazdálkodás egyre nagyobb teret nyer hazánkban. A Pilisi Parkerdő Zrt. több évtizede folyó munkája úttörő e téren, és egyre nagyobb területeket kezel ily módon. A diplomamunkám célja, hogy bemutassam ezt a gazdálkodást, elemezzem a terepi mért adatokat és az eredményeket kiértékeljem. A terepi munkák során a mintakörös mintavétellel mért adatokból egyváltozós fatérfogatfüggvénnyel számoltam fakészletet, élő és álló holtfára egyaránt. A vizsgálat kitér a fekvő holtfa mennyiségére és minőségére is.