A Continental Automotive Hungary Kft. gazdasági helyzete és a jövőbeni stratégiája - Molnár András (2018)
A szakdolgozat, ahogy a cím is mutatja a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti telephelyének gazdasági helyzetét és az erre épülő stratégiát elemzi 4 gazdasági év bemuta-tásán keresztül. A szakdolgozat bevezetése tartalmazza, hogy miért választottam ezt a témát, miért is aktuális ez és hogy mi a célom a szakdolgozattal. Majd a rövid szakirodalmi áttekintés kö-vetkezik, melyben az elemzésekhez használt módszerek elméleti hátterét írom le és szót ej-tek elméleti síkon a stratégiáról. Fontosnak tartottam a cég és a pénzügyi részleg pontos bemutatását, mivel ezek szükségesek majd a későbbi elemzésekhez, továbbá így a kívülállók is pontosabb képet kaphatnak az egész témáról, melyet a szakdolgozat keretén belül próbálok bemutatni. Ezt részletesen a harmadik pontban fogom kifejteni. A piaci helyzet elemzése, az órákon többször elhangzott módszerekkel történt. Az 5, talán legismertebb módszert használtam fel, melyek a következők: STEEP elemzés, SWOT analízis, BCG mátrix, ANSOFF mátrix, Porter 5 tényezős modellje. Ezeket a módszereket alaposan bemutatom megfelelő ábrákkal és táblázatokkal, valamint az elméleti résszel, hogy még egyszerűbb legyen értelmezni. A pénzügyi helyzet elemzése az üzleti gazdaságtan órán alkalmazott 8 tényezős elemzési módszerrel történt. Ehhez a 8 tényezős elemzési módszerhez a táblázatot mellék-letként csatoltam. Végül a budapesti telephely stratégiaalkotási folyamatát és magát a stratégiát írtam le, amely szoros összefüggésben van egymással, sőt ráépül az előző gazdasági évek pénz-ügyi eredményeire.