Az egészségfejlesztési irodák kapcsolódási pontjai és kommunikációs lehetőségei - Zelnik Krisztina (2018)
Dolgozatomban a magyar lakosság demográfiai, egészségügyi és halálozási mutatóiba való bepillantással szeretném felhívni a figyelmet a prevencióra, annak fontosságára. A prevenció fogalmának és színtereinek ismertetését követően bemutatom azt a két népegészségügyi kezdeményezést, annak hasonlóságait és különbségeit, kommunikációs lehetőségeiket, melyek a legtöbbet tehetnek e területen a magyar lakosságért. Keresem azokat a kapcsolódási pontokat, mind a tevékenységek, mind a programok és a kommunikáció területén, melyek mentén a két népegészségügyi program/intézmény össze kapcsol-ható annak érdekében, hogy a kitűzött célt a magyar lakosság egészség attitűdjének formálását minél hatékonyabban elérjük, elsősorban a kommunikáció területén. Dolgozatomban kidolgozom az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet Egés-zségfejlesztési Irodájának kommunikációs tervét, az állandó programokat és az időszakos (szűrő-, egészségnapok) programokat is figyelembe véve.