Időjárási tényezők hatása a fácán tojástermelésére - Horváth Márk (2018)
Időjárási tényezők hatása a fácán tojástermelésére Szakdolgozatomban a Soproni Egyetemen végzett kisüzemű fácántenyésztési project folyamán folytatott munkafolyamatokat, az időjárási tényezők befolyásolásának hatásait a fácán tojástermelésére mutatom be. A vizsgálatban 2016-ban és 2017-ben is 5 fácán volier állt rendelkezésünkre, ahol 1:7-es ivararány volt kialakítva a tyúkok részére. A vizsgált tojástermelési ciklus április 1-től június 18-ig tartott. Ebben az intervallumban vizsgáltam meg a hőmérséklet és a csapadék hatását és azok befolyásolását az általunk tartott fácánok tojástermelésre. Abstract Impact of weather conditions to egg production of hand-reared pheasant In my thesis I introduce a project of small-scale pheasant rearing at University of Sopron, including the effects of diverse weather conditions. In the research, which was examined in 2016 and 2017, altogether 5 ’cages’ of pheasants were available, where a ratio of 1:7 to the hens was provided. The period of egg production kept from 1st April to 18th June. In the previously mentioned interval, we examined the possible effects of weather conditions, including temperature and precipitation, on the egg product of pheasants.