Timberjack 1410B típusú kihordó gép vizsgálata - Bús Ákos (2015)
Vizsgálatokat Timberjack 1410B forvarderen végeztem, ennek érdekében Rácalmásra utaztam, ahol a gép munkát végzett. Méréseim során a munkaműveletek részidejét jegyeztem fel, amiket stopper segítségével mértem. Ilyen adatok voltak az üresjárat, felterhelés, átállás, teherjárat, leterhelés, várakozás, hibaelhárítás, karbantartás. A feljegyzéseimet Microsoft Excel táblázatban rögzítettem napi lebontásban, ahol a számolásokat végrehajtottam, valamint táblázat segítségével összegeztem és diagramon ábrázoltam (vonal-, kördiagram). A kiértékelések minden napra vonatkozóan megjelennek a dolgozatomban. A diplomamunkám emellett tartalmazza a Timberjack gépcsalád bemutatását, az általam vizsgált géptípust, forvarderek járószerkezetét és az emelve illetve vonszolva való közelítés összehasonlítását.