Erdőállomány-szerkezeti jellemzők rendezett és rendezetlen gazdálkodású erdőkben Csongrád megyében - Török Tímea (2018)
A szocialista erdőgazdálkodás egységes tulajdonszerkezeti viszonyokat alakított ki, ezt követően az 1989/90-es rendszerváltás során a privatizációs folyamat során visszakerült a magyar jogrendbe a magántulajdon fogalma. A rendezetlen erdőterületen az erdőgazdálkodó nincs bejegyezve a hatóságnál. Ha nincs erdőgazdálkodó bejegyezve akkor erdőgazdálkodás sem folyik a területen. Az erdők kezeletlen állapotban vannak. A téma hátterét szakirodalomból ismertettem: kialakulását és jelenlegi hátterét. A kezelt és a kezeletlen erdőterületeken az erdőállomány jellemzőit vizsgáltam. Az előforduló különbségekben a rendezetlenség okaira következtettem. Dolgozatom arra próbál rávilágítani Csongrád megyében, hogy az erdőállomány adatainak elemzésével feltárható-e a rendezetlenség okainak háttere. A 2016-os Erdőállomány Adattár segítségével kimutatásokat készítve próbáltam következtetéseket levonni.