Erdőművelési gépek összehasonlító vizsgálata - Nemes Attila (2018)
Az Erdőművelési gépek összehasonlító vizsgálat című dolgozatban, a Jászkiséri Erdőbirtokossági Társulat három különböző erőgépét vizsgálom és hasonlítom össze, két erdőművelési munkafolyamatban. Az erőgépeket és a hozzájuk kapcsolt munkagépeket ismertetem, majd a vizsgálat alá vont területeket is. Ezt követően bemutatom a vizsgálatot befolyásoló tényezőket és kiszámolom az erőgépek üzemóra költségeit. Majd ezen adatokból levonom az egyes erőgépek üzemeltetésével kapcsolatos következtetéseket, illetve a javaslatot teszek az erőgépek beszerzésével kapcsolatban.