Zárt kerti és szabad területi dámszarvas populáció szaporodási jellemzőinek összehasonlítása. - Simák Csenge (2018)
Szakdolgozatomban a DALERD Zrt. Gyulai Erdészetének szabad területén és zárt kertjében vizsgáltam a dámszarvas populáció szaporodási jellemzőit. Vizsgálataim egyik célja az volt, hogy lássam, milyen eltérések lehetnek a kertben, illetve a szabadon élő egyedek kondíciója, vemhesülése között. Vizsgáltam a magzatok (embriók) ivarát a kondícióhoz viszonyítva. Elemeztem a különböző korcsoportok és a kondíció közötti kapcsolatot. Illetve tanulmányoztam az elejtett állatok életkora és a vemhesülés közötti kapcsolatot. Ezekkel az összefüggésekkel tettem megállapításokat és javaslatokat a további fenntartható vadgazdálkodásra a területen.