Faállomány-szerkezeti vizsgálatok a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészeténél - Szász Bernát Atanáz (2018)
A Pilisi Parkerdő működési területén egyre nagyobb területeken tűzik ki célul az örökerdő- gazdálkodás bevezetését, amellyel az erdők a természetvédelem, a közjólét és a gazdálkodás igényeit is egyre magasabb színvonalon hivatottak kielégíteni. A folyamatos erdőborítással járó gazdálkodás sajátosságainak áttekintése után, diplomamunkámban, az egyváltozós fatérfogatfüggvény alkalmazásával határozok meg élőfakészletet, a Pilismaróti Erdészet frissen kijelölt erdőtömbjeiben végzett mérések alapján. Az áttérés hosszabb időtartamot ölel fel. A feladatom a kiinduló állapot elemzése. Diplomamunkám kitér a területen található holtfa felmérésére is.