A FALCO Zrt. cementkötésű forgácslap gyártó (CK) üzemének zaj szempontú környezeti hatásvizsgálata - Péter Imre (2018)
Diplomadolgozatom célja a FALCO Zrt. zajforrásainak azonosítása és a CK-üzem részletes zajszempontú felülvizsgálata, annak fejlesztési lehetőségeinek meghatározása, a zaj hatásterületének modellezése az eredeti és a kibocsátás csökkentések végrehajtását követő állapotában. A modellt Microsoft Excel program segítségével készítettem el, melyet műszeres vizsgálatokkal ellenőriztem le. A zajterjedési modell a mérések alapján megfelel a valóságnak, így a későbbiekben kiterjesztve használható a Vállalat valamennyi üzemére, ezáltal elősegítve a további zajcsökkentési prioritások és várható zaj hatásterület meghatározását. The aim of my paper is to identify the noise sources of FALCO Zrt, and to prepare a noise-oriented inspection of the Cement-bonded particle board Plant. Moreover, another purpose is to define its development opportunities, to make a model of the noise affected area which reflects the original area and the reduced one as well. This model was made with Microsoft Excel which was followed by an instrumental investigation. According to the measurements, the model meets reality therefore it can be used in all of the plants of the Factory in order to redound the determination of the later noise reduction priorities and the expected noise affected area.