Gyorsétterem hálózat környezeti teljesítményértékelő rendszerének megalapozása - Szegleti Csongor (2018)
A dolgozatom első részében a menedzsment rendszerek szabványosítását tekintem át. Érintem a vállalati felelősség jelentőségét a környezetvédelem terén, irányítási rendszerek – különösképpen az MSZ EN ISO 14001:2015 szabvány – integrálhatóságát. Átfogó képet alkotok az MSZ EN ISO 14031:2013 szabványról, annak módszereiről és alkalmazhatóságáról. Második felében a magyarországi McDonald’s Étteremhálózat tevékenységét, integrált környezetirányítási - és energiairányítási rendszerét fogom ismertetni. Munkám fő célkitűzése a vállalat MSZ EN ISO 14031:2013 szabvány szerinti mérőszám rendszer kialakítása a jelenleg használatban lévő környezeti teljesítményértékelő mérőszámainak felülvizsgálatával és új mérőszámok bevezetésével.