Sopron levegőminőségének változása - Lőrincz Diána (2018)
A levegőminőség, a tiszta levegő az emberi egészség, az ökoszisztémák és az épített környezet állapotának szempontjából kiemelkedő jelentőségű, városokban és vidéken egyaránt. A levegő minősége hatással van a természeti értékekre, a gazdaságra, és a turizmusra. Ebből az okból kifolyólag tartom fontosnak felmérni Sopron város levegőminőségének változását, és megállapítani a változás okait. Szakdolgozatomban arra keresek választ, hogy Sopron levegőjének minősége milyen irányban és mértékben változik, és ezt a változást az egyes tényezők hogyan befolyásolják. Javaslatot teszek arra, hogy a levegő minősége milyen intézkedések mentén őrizhető meg, illetve javítható.