Nagyvad kártételének vizsgálata kukoricatáblákban - Schmidt Péter (2017)
A munkám célja a vad kártételnek felmérésére irányult. Célom a kár térbeli eloszlásának és a kárforma kiküszöbölésének vizsgálata volt. A munkám eredményeként javaslatokat adok a vadkár csökkentésére. Ezeket a javaslatokat a mezőgazdasági termelők tudják alkalmazni a termelés során, de ezzel egy időben a vadgazdálkodónak is rész kell venni a kárelhárításban.