A fehér akác megítélésével kapcsolatban kialakult álláspontok elemzése, következtetések levonása - Söptei Gergely (2015)
Dolgozatomban az egy évvel ezelőtti akácvita eseményeit dolgoztam fel. Megvizsgáltam a résztvevőket és módszereiket. Időrendben haladva próbáltam meg bemutatni, hogyan lett egy vitatott, de erdőgazdálkodásunk számára fontos észak-amerikai fafajból hungarikum. Az időrendi sorrend kialakításánál az egyes cikkek illetve sajtótermékek megjelenésének időpontját vettem alapul, illetve az adott cikk tartalmától függően bemutatását egy rövid elemzés is követte. Annak érdekében, hogy az szemléltessem az akác megítélésének jelentőségét szakmán belül, cikkeket idéztem, melyek az 1955-ös akácvita kapcsán láttak napvilágot. Szociológiai tanulmányokat használtam fel, hogy szemléltessem, milyen hatással vannak az egyes médiumok az emberek véleményalkotására. Érdekességként bemutatásra került az úgynevezett Web 2.0. Idézve néhányat az eszközein megjelent bejegyzésekből próbáltam meg bemutatni a vita széles kiterjedését.