Az eljárásjogi szabályok változásának hatása a vadgazdálkodási ügyek esetén - Hosz Tibor Morelli (2017)
Kivonat Ez a dolgozat bemutatja az eljárási törvények változásának hatásait a vadgazdálkodási ügyekre, azok intézésére. Először írtam a jelenleg hatályos eljárásjogi és anyagi jogi jogszabályokról. A dolgozat része a közigazgatási bíráskodás bemutatása is. A vadászati igazgatás területén több anyagi és eljárásjogi törvényt is kell alkalmazni. Ezeket a lehetőségeket a vadkár segítségével mutattam be. A 2018. január elsejétől hatályba lépő eljárásjogi kódexek sok újdonságot tartalmaznak. Próbáltam összegyűjteni a legjelentősebb változásokat. Summary My dissertation shows the effects of procedure law changes in hunting management. At first I wrote about the currently valid procedure law and material law. One part of my dissertation shows the story of administrative jurisdiction. In hunting management we have to apply many laws. I presented this possibilities with help of game damage. The procedural laws, which will enter into force on the first of January 2018. contain many innovations. I tried to collect the most significant changes.