Aszalói Vadásztársaság munkavédelmének és tűzvédelmének új szemléletű kidolgozása - Horváth Gábor Zsolt (2017)
Az Aszalói Vadásztársaság elnökeként nem mehetek el szó nélkül a "munkabiztonság" fogalma mellett. Az általánosságban megfogalmazott jogszabályi előírások, mint például a "biztonsági követelményeknek megfelelően" értelmezése, ma már nem elképzelhető munkabiztonsági szakember bevonása nélkül. Szeretném meghatározni a vadásztársaságra, mint munkáltatóra vonatkozó munka- és tűzvédelmi előírásokat, kötelezettségeket. A munkavédelmi törvényben előírt kockázatértékelés elvégzéséhez általánosságban azonosítom a vadásztársaságok speciális, sajátos, egyedi kockázatait, majd a jogszabályi követelményeket alapul véve, feltárom a hiányosságokat, mindennek ismeretében elkészítem az Aszalói Vadásztársaság munkabiztonsági dokumentumait. Abstract Developing new approaches for work safety and fire safety at Hunting Association of Aszaló As the President of Hunting Association of Aszaló I can not ignore the concept of "occupational safety". Interpretation of the general legal requirements, such as "in line with safety requirements" is not possible without a safety specialist to be involved. I would like to specify the work safety and fire prevention regulations, obligations for the Hunting Association as an employer. At first I identify the specific, particular, unique health and safety risks for Hunting Associations in general to carry out risk assessment required by the law for work safety. After this I identify the gaps based on the legal requirements. Finally I prepare the safety documents for Hunting Association of Aszaló.