Komplex apróvad élőhely-gazdálkodási terv készítése a Rába-menti Környezetvédelmi Vadászegyesület (Kemenesszentpéter) területén - Vörös László (2017)
Szakdolgozatomban Rába-menti Környezetvédelmi Vadásztársaság területén az apróvad gazdálkodás fejlesztésének tervét készítettem el. Hazánkban ma az apróvad helyzete főként az élőhelyek romlásának következtében koránt sem mondható irigylésre méltónak. Szakdolgozatomban elemeztem a területen található élőhelyeket. Számba vettem e lehetséges apróvad gazdálkodási módszereket. Az apróvad számára kedvező táplálkozó-, búvó-, és költőhelynek megfelelő habitatokat, élőhelyeket kiválasztottam. Az élőhely fejlesztés megvalósíthatóságára tekintettel kidolgoztam a bevezetni kívánt élőhely gazdálkodás módszereit, főbb lépéseit, ütemeit, és elemeztem gazdasági megvalósíthatóságát.