Vizes élőhelygazdálkodás a Rába – menti Környezetvédelmi Vadásztársaság egyházaskeszői területén - Vörös Dániel (2017)
Napjainkban a víz és a vizes élőhelyekkel való gazdálkodás mind környezetvédelmi, mind társadalmi, mind gazdasági szempontból is a fenntartható fejlődés, mint egy folyamatos fejlődési folyamat eszméjét követve előtérbe kerülnek. Szakdolgozatomban egy a Marcal medencéjében lévő valaha volt vizes élőhely rekonstrukciójának terveit és megvalósíthatóságának vizsgálatát készítettem el. A szakdolgozat kidolgozása során felderítettem a terület élőhelyrendszerét. Elemeztem a területet vadgazdálkodási-, környezetvédelmi-, hidraulikai-hidrológiai szempontból is. Szakdolgozatomban kidolgozásra került a vizes élőhely kialakításának műszaki megoldása, és a víziapróvad szaporodó, táplálkozó és búvóhely rendszerének kidolgozása a bölcs hasznosítás elveinek figyelembevételével. Az élőhelyfejlesztés megvalósíthatóság során bemutattam és elemeztem a gazdaságossági mutatókat és társadalmi, ökológiai hasznokat.