Szivárgáshidraulikai jellemzők vizsgálata sekély talajvízű környezetben - Bori Zsófia (2015)
Az ivóvízkészleteinket fenyegető talajszennyezések megakadályozása érdekében szükséges jobban megismerni a talaj szivárgáshidraulikai jellemzőit. Ehhez talán az egyik legjobb módszer a szivárgási tényező vizsgálata, hiszen a talajban a szennyeződések is vizes közegben terjednek. Szakdolgozatomban különféle módszerekkel vizsgáltam meg a szivárgási tényezőt egy sekély talajvízű éger-ligetben. Végül a különböző értékeket összevetve levontam a következtetéseket, mivel érdemes mérni, vizsgálódni a jövőben.