A zöldítés gazdálkodási előírásainak vadgazdálkodási szempontú értékelése az Oroszlányi Gazdák Vadászati Egyesület területén - Némethné Likerecz Anita (2017)
Dolgozatomban az Oroszlányi Gazdák Vadászati Egyesület vadászterületén mutatom be a mezőgazdaság és a vadgazdálkodás összefüggéseit a 19. századtól napjainkig, termelési és vadlétszámbecslési adatok alapján. Ismertetem továbbá az egységes területalapú támogatási rendszer legújabb elemének, a zöldítésnek az előírásait és termelési adatok alapján hatásait a területen folyó gazdálkodásra. Vizsgálom egyúttal a zöldítés előírásainak lehetséges hatásait a vadállományra és a vadgazdálkodásra is.