Geoinformációs adatfeldolgozás SAP HANA platformon - Hollósy Dávid (2017)
A szakdolgozatom keretében bemutatom a SAP HANA adatbázisplatform geoinformációs adatfeldolgozó képességeit, illetve a térképes adatok tulajdonságait a fejlett mezőgazdasági eszközök által nyújtott adatokon keresztül. Ezek teljes körű megértéséhez a precíziós mezőgazdasági szaktanácsadási projekt keretében elvégzett munkám adja a környezetet és a példákat. A térképes információval rendelkező adatok struktúráját megvizsgálom, majd SAP ETL eszköz segítségével azokat betöltöm egy adatbázistáblába. Az üzleti intelligencia eszközök által létrehozható valós idejű riport készítéséhez, az adatbázistáblák felett egy kalkulációs nézetet fejlesztek, ami lehetővé teszi az adatokon elvégezhető futtatott esti riport létrehozását. Munkámban webes technológiával fejlesztek egy alkalmazást, amely az adatbázisba töltött térképes információkat (parcella határok, mezőgazdasági műveletek) felhasználva bizonyos matematikai transzformációk mellett olyan megjelenítést biztosít, ahol nyomon követhető többféle információ a fejlett munkagépek szenzoros adatai alapján. A dolgozat átfogó képet ad a geoinformációk SAP HANA adatbázisban történő kezeléséről, illetve olyan elemzési, vizualizációs lehetőségekről, amelyek napjainkban egyre inkább elterjednek az IOT (Internet Of Things) szenzoros adatgyűjtés által.