Online fakataszter-kezelő alkalmazás fejlesztése Android környezetben - Gáspárdy Márton (2017)
Szakdolgozatom témája, egy online fakataszter-kezelő alkalmazás fejlesztése Android környezetben. Munkám tartalmazza a feladat bemutatását, ismerteti a Radó osztályozást, valamint a fejlesztés során felhasznált technológiákat. Az applikáció segítségével a szakemberek a helyszínen tudják egy fa vizsgálati eredményeit rögzíteni. Ezeket az eredményeket egy a fáról készült képpel, illetve a fa pontos földrajzi koordinátáival együtt lehetőségük van feltölteni egy online adatbázisba. A vizsgálati eredmények később felülbírálhatók. Feltöltés után a fa megjelenik egy Google Maps alapú térképen, így az applikáció valós időben mutatja a felhasználó közelében lévő fákat. A keresési funkció segítségével egy adott fa bizonyos paraméterei alapján később visszakereshető az adatbázisból. A fejlesztői dokumentáció végigveszi az egyes komponensek fejlesztésének fázisait, ahol szükséges, azt kódrészletekkel is szemléltetve. A felhasználói dokumentáció segítséget nyújt a felhasználóknak az alkalmazás illetve a különböző funkciók használatához. Végül egy összefoglalás zárja a dolgozatot.