Általános adatkezelő funkciók megvalósítása szenzor adatokra SensorHUB-Android alapokon - Magyar Tamás (2017)
A mai korszerű ipari és termelő vállalatok technológiáját az Ipar 4.0 és IoT nyújtotta lehetőségek határozzák meg. A legkülönbözőbb ipari és termelő folyamatokban telepített szenzorok által biztosított adatok feldolgozásával hatalmas javulás érhető el a hatékonyság, biztonság és termelési kapacitás növelésében. Mint ahogy számos más területen, úgy az Ipar 4.0-ban is egyre növekvő igény mutatkozik a mobilitás növelésére, ugyanis ezzel számos további lehetőség nyílik meg. A fenti szempontokat figyelembe véve szakdolgozat keretein belül egy Android alapú mobil alkalmazást fejlesztettünk, amely az Ipar 4.0 és az IoT megoldásait átülteti az ipartól eltérő területekre is. Ezek a területek lehetnek akár erdészeti, illetve különböző kutatási területek, vagy az okos épület alapkoncepciójának megteremtése is. Az elkészült alkalmazás képes a különböző forrásból származó és különböző típusú szenzor adatok elérésére az Informatikai és Gazdasági Intézetnél működő NoSQL alapú SensorHUB infrastruktúrából. A felhasználó igényeinek és az általa beállított szűrési feltételeknek megfelelően képes ezeket az adatokat elérni és a számos beépített diagram és megjelenítési funkció segítségével megjeleníteni akár hisztorikus módon vagy akár érkezésükkel egy időben, online módon. Az alkalmazás a szűrési feltételek beállításában GPS alapú megoldásokkal is rendelkezik, az applikációt futtató mobilkészülékhez legközelebb eső mérőállomás, vagy szenzor automatikus felkínálásával. Az alkalmazás riasztási funkciókat is magában foglal. A felhasználó által manuálisan beállított, vagy a különböző statisztikai megközelítéseket alkalmazó automatikusan generált küszöbértékek átlépésekor a felhasználót értesíti az érkező adatok nem kívánt irányba való tendálásáról.