BPW-Hungária Kft agrár futóműveket és futómű rendszereket gyártó részleg festőüzemének vizsgálata, hatékonyság és festékfelhasználás szempontjából - Bolla Tamás (2015)
Szakdolgozatomban bemutattam egy nagyméretű, komplex festő sort, kiemelve egy komoly, de a közbeiktatott megfelelő technológiával orvosolható hibáját. Azáltal, hogy a konvejor függesztékek a megfelelő tisztítási eljáráson átesnek, így javul az elektrosztatikus festőrendszer hatékonysága, a sztatikus vonzás nagyobb erőt képes kifejteni a festékszemcsékre, ezáltal csökken a mellészórás. Hatékonyabb festékfelhasználást eredményez, az eddigi állapotokhoz képest csökken a felhasznált festék mennyisége. A lerakódott festékrétegek eltávolítása után, nagyságrendekkel csökken a konvejor rendszer ellenállása, ezáltal a nagyfeszültségű generátor terhelése mérséklődik. Ebből kifolyólag a meghibásodás veszélye lecsökken. Kevesebb állásidőre lehet számítani, azaz nő a festőüzem hatékonysága mind energia, mind anyagfelhasználás területén. Szakdolgozatom célja egy javaslattétel volt, amely a fent említett problémára irányult. Ezt sikeresen teljesítettem, azonban módszer a gyakorlatban még nem lett alkalmazva, így számszerű eredményekkel nem rendelkezem. A módszer hatékonyságát csak gyakorlati mérésekkel lehetne igazolni.