A Devecseri Erdészet gímbika elejtési mintázata az elmúlt 10 évben - Szabó Csaba (2017)
Dolgozatom alapja a Devecseri Erdészet vadászterületén bőgésben elejtett gímbikák térképi megjelenítése. A pontok digitális felvitele és a fóliák egymásra vetítése a 11 évnyi terminusban lehetőséget ad a rigyetési szokások vizsgálatára. Ez a módszer elejtési pontok számából fakadóan az egyedi viselkedés és azonosítás mellett, állományra vonatkozó információkat is szolgáltat. Eredményképpen olyan területeket sikerült körülírni, melyek bizonyítják a bőgőhelyek létezését. Nagysága polymetrálható, közel azonos, elhelyezkedése meghatározható. A későbbiekben a gímszarvas megőrzésében és minőségének javításában segítséget nyújthat ezeknek a lekkterületeknek a felismerése és meghatározása.