A vaddisznó (Sus scrofa L.) vadaskerti és szabadterületi szaporodási teljesítményének vizsgálata a VADEX Zrt. területén - Horváth Sebestyén (2017)
Szakdolgozatomban a szabadterületi és a zárt kerti vaddisznók reprodukciós sikerességét vizsgáltam a Vadex Zrt. területén. Kutatásom szempontjából jellemzem a vaddisznót. Jellemeztem a vizsgált területet ökológiai szempontok alapján, illetve a helyi gazdálkodás bemutatása céljából. A születési arányszámot a magzatok számából becsültem. Megvizsgáltam az adataim közötti összefüggéseket. Összehasonlítottam a szabad területi és zárt kerti adatokat. Eredményeim alapján javaslatokat tettem az optimális állománykezelésre és hasznosításra.