Vadföldgazdálkodás, vadtakarmányozás, vadkárelhárítás lehetőségei a Fekete István Vadásztársaság területén - Bakonyi Ágnes (2017)
A vadföldgazdálkodás, vadtakarmányozás elmaradhatatlan része a mai vadgazdálkodásnak. A vizsgált vadásztársaság területén foglalkoznak vadföldgazdálkodással és takarmányozással is. Az évente keletkező mezőgazdasági és erdei vadkár mennyisége nem kiemelkedő, de csökkenthető lenne további földterületek művelésével. A vadásztársaság üzemterve, éves becslési jelentései, éves teríték adatai alapján a szarvasegység kiszámításával, a fennálló problémák vázolásával jól szemléltethetőek a gazdálkodás kisebb hiányosságai.