Sopron Megyei Jogú Város, helyi jelentőségű természeti értékek védelméről szóló önkormányzati rendelete, és a rendelet tervezett módosításának összehasonlítása - Magyar Szilárd (2017)
A témaválasztás aktualitását adja, hogy az elmúlt évben a Soproni Polgármesteri Hivatalban dolgoztam, mint ösztöndíjas, és munkám során részt vettem a helyi védett területekről szóló új rendelet megalkotásában. Dolgozatomban először kitérek a természetvédelem magyarországi jogi fejlődésére, majd a helyi védelem jelentőségéről írok. Ezután bemutatom a jelenleg hatályos soproni helyi természetvédelmi rendeletet, majd a készülő új rendelet tervezetét. Végül a kettőt összehasonlítom, és egy összefoglalással, javaslatokkal zárom a dolgozatot.