A Kolonics Autó Szerviz Kft. vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzete - Bende Julianna (2017)
A Kolonics Autó Szerviz Kft-nél dolgozom 2015. február 16. óta, a cég alapításának kez-detétől. Korábban is a tulajdonos alkalmazásában álltam, de egy korábbi cégénél. Mind az alapítás előkészületeiben, mind a napi működésben tevékenyen részt veszek. Az egyete-men folytatott tanulmányaim alkalmával is azon tárgyak iránt érdeklődtem kifejezetten, melyek egy vállalkozás működéséről, gazdasági helyzetéről, az adózásról nyújtottak hasz-nos ismereteket. A számviteli tárgyak pedig már középiskolás koromtól közel állnak hoz-zám. Munkám során a mérleg és eredmény kimutatás elkészítésében. Azonban az adatok értékelésére, a szükséges következtetések, jövőbeli teendők megbeszélésére kevés idő ma-radt. A szakdolgozatom témaválasztása éppen emiatt a legfontosabb volt. Mivel átfogó elemzés szerettem volna készíteni, ezért a 2017. augusztus 31-ig meglévő főkönyvi kivonat adataiból terveztem meg a 2017-es év végi adatokat. A cash flow-kimutatás értékeit pedig összeállítottam a mérleg és eredmény kimutatás adataiból. Az átfogó elemzés alapján a vállalkozás mutatóit javítani szükséges, törekedni kell a hatékony, gazdaságos, stabil működésre. A vezetőség ezért az adatok alapján a könyvelő-vel együttműködve egy új stratégia kidolgozását tűzte ki célul. A hosszú távú eredményes működés érdekében, valamint a jövőbeli beruházási, fejlesztési lehetőségek sikeres megvalósítása érdekében az eredmény növelésre kell elsősorban törekedni. Természetesen a ren-delkezésre álló adatokból a Kft. negyedévente értékeli a mutatókat.