Országhatáron átnyúló hatások környezetvédelmi kérdései a Lajta völgyében - Király Angéla (2015)
A dolgozatban egy ismert, a Lajta-völgyében megvalósítani tervezett nagyberuházás kapcsán kerültek bemutatásra a határon átnyúló környezeti hatások vizsgálatát szabályozó rendelkezések és ezek gyakorlati alkalmazása. Az esettanulmányban az Eurovegas projekt történetét, hátterét és engedélyeztetési eljárását elemeztem a rendelkezésre álló dokumentumok alapján. Az elemzés során megállapítottam, hogy az eljárás számos vitatható pontot tartalmaz illetve azt, hogy a hatóság az elbírálás során a jogszabályi keretek közötti mozgásteret kihasználva a beruházás megvalósítása mellett foglalt állást.