Az erdészeti erdei iskolák kommunikációjának gyakorlata - Dobson Zsófia (2015)
Az erdészeti erdei iskolák szerepvállalása az erdészeti ágazatot érintő kommunikációs tevékenységben egyre nagyobb. Ez köszönhető annak, hogy ma Magyarországon a 22 állami erdőgazdaság több mint 30 erdészeti erdei iskolát tart fenn és működtet. A dolgozat célja feltárni azokat a jó gyakorlatokat, melyek a kommunikációs folyamatban az üzenet küldője (erdészeti erdei iskola) és az üzenet befogadója (célcsoportok) között verbális, non-verbális és vizuális csatornákon történik, annak érdekében, hogy az erdészeti erdei iskolák által meghatározott üzenetek minél hatékonyabban érjenek célt. A jó gyakorlatok feltárása az erdészeti erdei iskolák marketingkommunikációs eszközeinek vizsgálatával, az erdészeti erdei iskolák kommunikációjáról szóló kérdőív eredményeinek és múzeumpedagógia területéről ismert jó gyakorlatok átvételével történt.