Környezeti és Természeti nevelés hatékonyságának vizsgálata a Mogyoróhegyi Erdei Művelődés Házának példáján - Dános-Krajczár Orsolya (2015)
Dolgozatom a környezeti és természeti nevelés hatékonyság vizsgálatára ad egy lehetséges módszert, melyet a Mogyoróhegyi Erdei Művelődés Házában tartott egy napos erdei iskolai program vizsgálatának példáján mutatok be. Módszerem a kérdőívezés és a kérdőívek statisztikai kiértékelése, mely során igyekeztem összefüggéseket felfedezni a gyerekek szemlélet és tudásbeli illetve egyéb más adottságaik, helyzetük között. Szemléletbeli változást összességében nem tudtam kimutatni, valószínűleg ez sokkal hosszabb időn át való nevelést igényel, de hosszútávon kimutatható tudásbeli változást viszont egyértelműen hozott. Összefüggéseket is ki tudtam mutatni a tanulók lakhatási, családi helyzete és az eredmények között.