Környezetirányítási rendszer bevezetésének megalapozása csatorna-szolgáltató vállalatnál - Számely Cecília Olga (2015)
Diplomamunkámban az Érd és Térsége Csatorna-szolgáltató Kft. MSZ EN ISO 14001:2005 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszer bevezetésének megalapozását végeztem a Tervezési (Plan) fázis követelményei alapján. A szabvány szakirodalmi hátterét ismertettem. Bemutattam a vállalat kialakulását és működését. Az érdi szennyvíztisztító telepen terepi bejárást, majd környezeti állapotfelmérést végeztem. Meghatároztam a vizsgált tevékenység környezeti tényezőit és hatásait. Kifejlesztett eljárás alapján kiválasztottam a kettő jelentős hatást, melynek csökkentésére célokat, előirányzatokat és programokat fogalmaztam meg. Továbbá az irányítási rendszer működéséhez szükséges jogszabályi és egyéb követelmények regiszterének alapjait lefektettem. Végül javaslatot tettem a vállalat környezeti politikájának megfogalmazására.